Organik Yeşil Çay
Yeşil çay, siyah çayın aksine, fermente edilmez. Bu sayede, köken bitkisi Camellia sinensis'in yaprak formunu en iyi şekilde yansıtır.
Nazik işleme sayesinde, çay yapraklarında birçok mineral ve vitamin kalır. Yeşil çay, sinir sistemi üzerinden bizi uyarıp canlandıran acı madde tein içerir.
Kuru çay yaprakları, kahvedeki kafeinle benzer miktarda tein içerir. Ancak, bu maddenin vücutta salınımı daha yavaş gerçekleşir, bu da daha uzun süre zinde ve uyanık olma hissi yaratır. Tein içeriği, çay türüne, mevsime, hasada, su sıcaklığına ve demleme süresine bağlıdır.
Çay bitkisi, binlerce yıldır Çin'de yetiştirilmekte ve yeşil çaya dönüştürülmektedir. Bu nedenle, Çin dünyanın en eski çay üreten ülkesi ve çay kültürünün öncüsüdür. Hiçbir başka ülke bu kadar çok çay yetiştirmemektedir.